Yapılışı çok kolay ve inanılmaz lezzetli, tam istediğiniz kıvamda bir puding! Zencefili çikolata ve pudingi aynı anda düşünmek bizim için de başta kolay olmadı ama sonuçtan çok memnun kaldık. Hem sade malzemelerden oluşan hem de farklı lezzetiyle sizi şaşırtacak bu pudingi mutlaka deneyin derim!
Malzemeler
500 ml (2 ölçü) süt
100 g (½ ölçü) toz şeker
30 g (¼ ölçü) un
25 g (¼ ölçü) toz kakao
½ tk toz zencefil
1 fiske tuz
1 parmak kadar taze zencefil
5 g (1 tk) tereyağ
Hazırlanışı
Un, kakao ve toz zencefili beraber eleyin. Sütün göz kararı ⅓ ünü ve şekeri ilave edin ve pürüsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Taze zencefili yıkayın ve bir kaşığın kenarı yardımıyla kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyerek kalan süt ile birlikte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ilk hazırladığınız süt karışımını ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın, tereyağını ilave edin, tereyağ eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Servis tabaklarına alın. Oda sıcaklığına indikten sonra hemen tüketmeyecekseniz streç filmleyin ve buzdolabında bekletin.
Tarifin çıktısını almak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Yorum yazın
Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.