Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.
Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayacak, sadece tuzda pişecek.
Tuzda pişirme tekniğine Osmanlı-Türk yemek kültüründe sıklıkla rastlıyoruz ama tuzda kestaneyi daha önce duyduğunuzu sanmıyorum.
Kestaneleri tuzda pişirmek öncelikle kestanelerin eşit pişmesini sağlıyor, ikinci olarak da kestaneleri kurutmadan nemli bir şekilde pişiriyor.
Çıktısını alabileceğiniz tarifi ekliyorum ama burada da kısaca yazmak istiyorum. Kristal kaya tuzunu uygun büyüklükteki bir tepsiye yayın. Kestanelerin tepesinine bıçak yardımıyla çizik atın, çizdiğiniz tepe yukarıda kalıcak şekilde kestaneleri tuza oturtun. 200℃ de 25' pişirin.
Afiyet olsun, içimizin sımsıcak olduğu, sevdiklerimizle sarmaş dolaş olduğumuz bir yıl olsun.
Yorum yazın
Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.