Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.

Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayacak, sadece tuzda pişecek.

Tuzda pişirme tekniğine Osmanlı-Türk yemek kültüründe sıklıkla rastlıyoruz ama tuzda kestaneyi daha önce duyduğunuzu sanmıyorum.

Kestaneleri tuzda pişirmek öncelikle kestanelerin eşit pişmesini sağlıyor, ikinci olarak da kestaneleri kurutmadan nemli bir şekilde pişiriyor.

Çıktısını alabileceğiniz tarifi ekliyorum ama burada da kısaca yazmak istiyorum. Kristal kaya tuzunu uygun büyüklükteki bir tepsiye yayın. Kestanelerin tepesinine bıçak yardımıyla çizik atın, çizdiğiniz tepe yukarıda kalıcak şekilde kestaneleri tuza oturtun. 200℃ de 25' pişirin.

Afiyet olsun, içimizin sımsıcak olduğu, sevdiklerimizle sarmaş dolaş olduğumuz bir yıl olsun.

Yorum yazın

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...