Vanilyalı Dondurma

Vanilyalı Dondurma

Vanilyalı Dondurma

Güzel bi dondurma yemek ve serinlemek şu günlerde herkesin en arzuladığı şeylerdendir sanıyorum. Güzel dondurmaya ulaşmak da artık daha kolay, bu işi çok iyi yapan, katkısız, kaliteli malzemeler kullanarak bizi iyi dondurmaya değişik aromalara ulaştıran çok yer olsa da kendi evinizde yaptığınız, içerisinde ne olduğundan emin olduğunuz bir dondurma yemek isterseniz aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz.

Bu dondurma çok kolay! Üstelik herkes evinde bu dondurmayı yapabilir, hatta bu sade tariften yola çıkarak değişik aromalı dondurmalar yaratabilirsiniz.

Yaz sıcağında sizi biraz serinlemeye davet ediyor ve muhteşem bir dondurma tarifiyle sizleri başbaşa bırakıyoruz.

Malzemeler

½ vanilya çubuğu

285 ml süt

200 g toz şeker

1 fiske tuz

5 yumurta sarısı

400 ml krema veya kaymak

10 ml vanilya özütü veya votka

Hazırlanışı

Kremayı (veya kaymağı) buzdolabına kaldırın.

Vanilya çubuğunu ikiye kesin ve içerisindeki tohumları bir bıçak yardımıyla çıkartın.

Süt, toz şeker ve vanilya tohumunu tencereye alın, ısıtın. Tencerenin kenarlarında küçük kabarcıklar oluştuğunda altını kapatın ve 30 dakika kadar demlenmesi için dinlendirin.

Sütü tekrar ısıtın. Bu sırada yumurta sarılarını hafifçe çırpın ve ısınan sütü ilave edin. Karışımın tamamını ocağa alın ve kıvam alana kadar bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırın. Bu aşamada çırpmayı sakın bırakmayın. Eğer karıştırmayı bırakırsanız karışımdaki yumurta pişer ve dondurmanız yumurta kokar.

Dolapta bekleyen kremayı bir kaba alın ve üzerine ince tel süzgeç yerleştirin.

Ocakta istenilen kıvama gelen karışımı hemen tel süzgeçten geçirerek kremanın üzerine ekleyin. Bir spatula veya çırpma teli yardımıyla krema tamamen eriyene kadar karıştırın. Tuz ve vanilya özütünü (veya votkayı) ilave edin, karıştırın. Temaslı şekilde streçleyin ve en az 8 saat tercihen 24 saat bekletmek üzere buzdolabına yerleştirin.

Bu sırada dondurmayı saklayacağınız kabı yeterince soğuması için derin dondurucuya yerleştirin.

Dondurma Makinası Kullananlar İçin

Dondurma makinanızın önceden soğutma özelliği varsa makinanızı soğutun. Dondurma bazını makinaya alın ve istenilen kıvama gelene kadar çalışması için makinanızı çalıştırın. (Biz Gelato kıvamını tercih ediyoruz.)

Makina Kullanmayanlar İçin:

Dondurma bazını buzdolabına aldığınız sırada mikser kabınızı da derin dondurucuya yerleştirin. 24 saat sonra mikser kabını miksere yerleştirin ve dondurma bazını mikser kabına alıp düşük ayarda çırpmaya başlayın. Tamamen karıştıktan sonra dondurma bazını mikser kabında temaslı olarak streçleyin ve derin donrucuya yerleştirin. Bir saat sonra işlemi tekrarlayın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.

Dondurma hazır olduğunda dondurmanızı saklayacağınız kaba alın ve en az 2-3 saat derin dondurucuda soğutun. Sonra dondurmanız yemeye hazır hala gelicek.

 Servis Önerileri

Bu dondurma vanilyalı olduğu için tek başına tadına doyamayacağınıza eminiz fakat yine de isterseniz dondurmanın üzerine reçel koyarak, granola ekleyerek, hazır alacağınız sprinklelardan ilave ederek servis edebilirsiniz.

Şık bir yemekten sonra tatlı olarak servis etmek isterseniz, şeftalileri kabuklarını soyduktan sonra iri şekilde doğrayarak bir tavada ısıtın, üzerine 1 yk kadar toz şeker serpin ve hafifçe karamelize olana kadar pişirin. Şeftalileri servis tabağına dağınık şekilde yerleştirin ve biraz soğumaya bırakın, Vanilyalı Dondurmayı dondurma kaşığı yardımıyla tabaklara alın, üzerine. fesleğen veya nane yaprağı koyarak servis edin.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...