Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Hafif dokusu, yoğun lezzeti ve yumuşacık kıvamıyla sizi mest edicek bir tiramisu.

Bu tarif klasik tiramisulardan biraz farklı, biraz adapte edilmiş diyebiliriz. Dikkat! Yediğinizde hissedeceğiniz yumuşak kıvam sizde bağımlılık yaratabilir.

Malzemler

5 yumurta sarısı

150 g toz şeker

350 g mascarpone

200 g labne

60 g krema

3 yk (40 ml) rom

1 fiske tuz

4 bardak espreeso

½ paket savoiardi bisküvi (kedi dili)

Toz kakao

Hazırlanışı

Yumurta sarısını mikserde çıprmaya başlayın ve sırasıyla toz şeker, mascarpone peyniri, labne peyniri, krema, rom ve tuzu ilave edin ve 3-4 dakika boyunca prüzsüz olana kadar çırpın.

Bu sırada espressoları ve servis kaselerini hazırlayın. Savoiardi bisküvilerini espressoya daldırıp kaselere alın. İyice çırpılan karışımı bir sıkma poşetine alın ve bisküvilerin üzerini kapatıcak kadar kaselere sıkın. Bir kat daha bisküviyi espressoya batırarak kaselere alın. Üzerine krema ekleyin. Kremayı eşit olarak kaselere paylaştırdıktan sonra bir tel süzgeç yardımıyla kakaoyu kaselere bolca serpin. Buzdolabında minimum 8 saat veya bir gece boyunca dinlendirdikten sonra servise hazır.

Yorum yazın

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...