Hafta sonunu aileyle geçirmek her zaman keyifli ama geçen hafta sonu büyük aileyle geçti, tabii ki çok daha keyifliydi. Kalabalıkta sohbette keyifli, izlenilen de yenilen de. Güzel sofralar kurduk, keyifli sohbetler ettik. Ama bu hafta sonunun bonusu halamın ben küçükken yaptığı bir keki tekrar yapması oldu. Eskiden bahçeye çıktığımızda bir aradaysak mutlaka bu kek yapılırdı. Tabi bahçe evinde ne varsa içerisine onu koyuyorlarmış. Varsa yoğurt (özellikle suyuyla beraber) yoksa süt, varsa ceviz yoksa limon kabuğu, limon suyu vs gibi bir sürü versiyonu yapıldı ve yenildi. Bu hafta sonu en sevdiğimiz versiyonunu yaptık sanırım. O yüzden bu keki sizlerle de paylaşmak istityorum.
Tarifi bi çok takipçimizin çok seveceğine eminim çünkü sürekli talep ettiğiniz gibi keki hem gramajlı hem de su bardağı ölçüsüyle yazıyorum.
Malzemeler
2 yumurta
300 g toz şeker (1,5 su bardağı)
430 g yoğurt (2 su bardağı)*
180 ml sıvı yağ (1 su bardağı)**
130 g ceviz (1,5 su bardağı)
1 limon***
1 çay kaşığı karbonat
260 g un (2 su bardağı)
* yoğurt ve kefir kullanıldı
** yarısı zeytinyağ yarısı fındık yağ kullanıldı
***bi kaç damla yoğurda bi kaç damla karbonata eklenicek
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Limon eklenmiş yoğurdu ekleyin, çırpın. Sıvı yağ ekleyin, çırpın. Karbonatın üzerine bir kaç damla limon suyu damlatın, karışıma ekleyin, karıştırın. Un ekleyin, karıştırın.
Cevizleri iri iri kırın ekleyin, karıştırın.
Önceden yağlayıp unladığınız kalıba alın.
180℃ fırında 10 dalika + 160℃ fırında 40 dakika pişirin.
Yorum yazın
Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.