Susamlı Kek

Susamlı Kek

Susamlı Kek

Lezzetli, kolay ve farklı.

Bu kek için seçtiğimiz kelimeler bunlar oldu. Gerçekten yapması inanılmaz pratik, lezzeti tartışılmaz derecede güzel ve her evde göremeyeceğiniz kadar farklı bir tarif.

Adana ziyaretimi sırasında aldığımız susamlara bakıp bu güzel susamlardan ne yapsak diye düşünürken bu harika kek çıktı ortaya. İyi susam bu kekte en önemli malzeme diyebilirim. Eğer evde iyi susamınız varsa da kalanların hepsi zaten evinizde mutlaka olan malzemeler. Susamınız varsa hemen keke başlayabilirsiniz. Unutmadan yazmak istediğim noktalardan biri de yoğurdu tartarken biraz suyundan da ilave etmeniz. Bu küçük tiyo hem besleyici hem de kekinize ayrı bi lezzet katacak!

Malzemeler

6 yumurta

340 g toz şeker (2 ölçü*)

250 ml fındık yağ (1,5 ölçü)

340 g yoğurt** (1,5 ölçü)

340 g un (2 ölçü)

2 g tuz (1 çk)

10 g kabartma tozu (1 paket)

50 g susam

* 1 su bardağı veya bir ölçü

** yoğurdun suyunu da ilave edebilirsiniz

Hazırlanışı

Kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağ ile fırça yardımı ile yağlayın. Kalıba susam serpin ve her yerinin susamla kaplandığından emin olun.

Yumurta ve toz şekeri yüksek ayarda beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Mikseri en düşün ayara getirin ve sıvı yağ ilave edin, karıştırın. Yoğurt ilave edin, karıştırın. Mikseri durdurun, un, kabartma tozu ve tuzu beraber mikser kabına eleyin. Spatula yardımı ile yumurtalı karışımı söndürmeden karıştırın. Karışımı daha önce hazırladığınız kek kalıbına alın.

Fırın: 170℃ ⋍ 50´

10´ oda sıcaklığında bekledikten sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...