Kurutulmuş Hurma

Kurutulmuş Hurma

Kurutulmuş Hurma

Doğu karadeniz bölgesinde neredeyse her evin bahçesinde olan, sonbaharda olgunlaşan hurmalar kış ayına taşımak için kurutuluyor.

Çok geleneksel bir yöntem, ayrıca da çok eğlenceli.

Tabii ki diğer tüm işlerde olduğu gibi komşu ve arkadaş yardımı bu işin de en güzel tarafı.

Sonbaharda olgunlaşan hurmalar ev sahiplerince hemen toplanılıyor çünkü eğer ağaç üstünde bırakılırsa bu mevsimde canı meyve çeken ayılar hurmanın cazibesine kapılıp bahçelere kadar iniyor.

Kotit Dağ Evi’nin sahibi arkadaşımız ayılardan önce hurmalarını toplamış evde bekletiyordu, bir kaç kişi toplanınca hurmaları hemen hazırlayalım dedik.

Öncelikle hurmaları dalından kesme işi önemli!

T şeklinde sapları üzerinde kalıcak şekilde kesmelisiniz ki bağlaması kolay olsun. Bunun için bir bahçe makası kullanmanızı tavsiye ederim.

Sonra bıçak yardımıyla hurmaların kabuklarını soyun ve hepsi bittikten sonra bir ipe dizin.

İpe dizmenin en kolay yöntemlerinden biri boş ipi sanki "zincir başlatır" gibi alıp sıkmadan önce hurmanın T şeklinde bıraktığınız sapına geçirip sıkmak.

İpe dizdiğiniz hurmaları birbirine değmeyecek şekilde toz almayan bir yere asın.

Hava koşullarına bağlı olarak 10 gün ile bir ay arasında hurmalarınız kuruyacaktır.

Kuruyan hurmaların sap kısımlarını sökerek içerisine kavrulmuş fındık yerleştirip ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...