Erik Pestili

Erik Pestili

Erik Pestili

Sonbaharın ilk günlerinde etrafımız kırmızı erik, elma, yavaş yavaş başlayan armutlarla dolmuşken tam da pestil yapma zamanı gelmedi mi?

Hiç şeker kullanmadan yapabileceğiniz bu tarifle şimdi çocuklarınıza harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz, yazın son günlerinden kalma tazecik meyve tadını ve vitaminlerini sonbahar ve hatta kış başında kadar taşıyabilirsiniz. Bu atıştırmalıklar isterseniz gün arasında, isterseniz çay saatlerinizde, isterseniz keklerinizin içerisinde isterseniz granolalarınızın ve hatta salatalarınızın üzerinde aylarca size eşlik edicekler. Üstelik yapması da gerçekten çok kolay.

Biz sizinle bu harika tarifi paylaşıyoruz fakat yine de bizim yaptıklarımızdan almak isterseniz her zaman elimizde olup olmadığını sormak için istediğiniz kanaldan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Malzemeler


40 adet kırmızı erik

2 bardak su

1 limon suyu

Hazırlanışı


Öncelikle topladığınız veya aldığınız erikleri güzelce yıkayın, büyük bir tencereye alın.

Üzerine yaklaşık olarak 40 erik için 2 su bardağı kadar su ve limon suyunu ilave edin, 15 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.

Bu aşamada erikler yumuşar. Ocaktan alın.

Temiz bir tencereye kalın gözlü bir süzgeci oturtun. Erikleri süzgece alın ve bir spatula yardımıyla süzgeçten geçirin. Çekirdekler ve kabuklar süzgecin üstünde kalıcaktır, spatula ile iyice ezerek tüm posayı süzgeçten geçirin.

Elde ettiğiniz erik püresini tekrar ocağa alın, orta yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin.

Erik pestilini ocaktan alıp 5 dakika karıştırın.

Yapışmaz veya yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün. Tepsiyi elinizde çevirerek eşit olarak yayıldığından emin olun.

50°C fırında 6-8 saat pişirin, fırını kapatın. Zamanınız varsa gece boyunca fırında bırakabilirsiniz veya çıkarıp son şeklini verebilirsiniz.

Tepsiden ve/veya yağlı kağıttan ayırdığınız pestili tezgaha alın, isterseniz içerisine toz fıstık serperek isterseniz sade olarak rulo yapın. Ucunu hafifçe ıslattığınız bir bıçak yardımı ile dilimleyin.

Alternatif olarak tezgaha aldığınız pestili 5 cm civarında şeritler halinde keserek içerisine fıstık ekleyip üçgen şeklinde katlayabilirsiniz. Katlama şekillerini daha ayrıntılı görmek isterseniz www.instagram.com/minoncakes instagram adresimizden öne çıkanlar bölümündeki erik pestili videolarımızı izleyebilirsiniz.

Ayrıca bu tarifi elma, üzüm, şeftali, armut gibi aklınıza gelen bir çok meyveyle yapabilir, üzerine de ceviz, fındık, fıstık gibi sevdiğiniz kuru yemişleri ilave edebilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...