Elmalı Lavantalı Zeytinyağlı Kek

Elmalı Lavantalı Zeytinyağlı Kek

Elmalı Lavantalı Zeytinyağlı Kek

Minon olarak evde kalıp sağlıklı kalan ve sadece kendisini değil çevresindekileri de koruyan herkese destek olmak istiyoruz. Bu sebeple her zamankinden daha sık tarif paylaşmaya çalışıyoruz. Evdeyken mutfakta zaman geçirmek ve bi tarif denemek rahatlamaya ve dinlenmeye yardımcı olabilir ayrıca mis gibi kek kokan bi evden güzeli var mı? Bu koku belki sizi çocukluğunuza bile götürebilir.

Belki yalnızsınız belki de ailenizden birileriyle, hadi kalkın evde ne varsa birleştirin ve bir kek yapın.

Bugün size Elmalı Lavantalı Zeytinyağlı Kek tarifi veriyoruz, hadi başlayalım!

İnanılmaz basit, yapması kısa süren ve yaparken çok eğleneceğiniz bir kek tarifi bu. Mutfakta olmak çocukların el becerilerini ve özgüvenlerini geliştirir.

Malzemeler

4 adet elma

75 g un (5 yk)

1 tk kabartma tozu

75 g toz şeker (5 yk)

20 ml zeytinyağ (5 yk)

4 yumurta

150 g çiçek balı

1 çk lavanta

Hazırlanışı

Öncelikle biz kekimizi yapmak için yuvarlak bir kek kalıbı tercih ettik siz de böyle tercih ederseniz, ona uygun pişirme kağıdı kesebilmek için de bir pişirme kağıdını önce ortadan ikiye katlayın ve tekrar ortadan ikiye katlayın. Kağıdın ortasına gelen köşeyi merkez alarak tekrar tekrar katlayın ve kalıba uygun uzunlukta kesip açtın. Daire şeklini alan pişirme kağıdını kalıba yerleştirin.

Elmaları soyun, dilimleyin. Un ve kabartma tozunu beraber eleyin. 2 yumurta, toz şeker, un, kabartma tozu, zeytinyağını çırpın. Bu karışımı elmaların üzerine dökün.

200 ℃ önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Bu sırada bir sonraki hikayedeki tarifi hazırlayın. Kalan iki yumurta, bal ve lavantayı beraber çırpın. 200 ℃ fırında 20 dakika pişmiş sıcak kekin üzerine ekleyin.

Fırını 180 ℃’ye düşürün ve keki tekrar fırına atın. 15 dakika pişirin.

Enfes lezzetli ve gerçekten çok basit bu keki kesin denemelisiniz. Tabii ki eklemeler çıkarmalar yapılabilir. Lavanta yerine muskat ve tarçın, şeker yerine sadece bal kullanarak da bu tarifi yapabilirsiniz.

 

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...