Elma Pestili

Elma Pestili

Elma Pestili

Güz mevsiminin güzel meyveleri olgunlaşmaya ve mutfaklarımıza girmeye devam ederken, bu hafta da elma pestili yapmaya karar verdik.

Elma pestili geçen hafta yaptığımız Erik Pestilinden biraz daha uğraştırıcı oldu fakat tabii ki erik pestiline göre doğal meyve şeker oranı yüksek. Bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum, bu tarif şeker ve katkı içermemektedir. Çocuklarınıza ve aile bireylerinize güvenle yedirbilirsiniz.

Elma Pestilini sade, fıstıklı ve ceviz & tarçınlı olmak üzere üç farklı şekilde hazırladık. Aşağıda tarifini bulabileceğiniz elma pestilini siz de bizim gibi çeşitlendirebilirsiniz. Elma pestilini bizden sipariş verebileceğinizi unutmayın. Ayrıntılı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Malzemeler


4 kg Elma

(kırmızı ve yeşil elma)

1150 ml Elma Suyu

( 1,5 kg elma )

50 ml Limon Suyu

(2 adet limon)

Hazırlanışı


Öncelikle elmaları güzelce yıkayın, çekirdekleri ve kabukları ile beraber küp küp doğrayın, büyük bir tencereye alın. Üzerine su, elma suyu ve limon suyunu ilave edin, ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Temiz bir tencereye kalın gözlü bir süzgeci oturtun. Elmaları süzgece alın ve bir spatula yardımıyla süzgeçten geçirin. Çekirdekler ve kabuklar süzgecin üstünde kalıcaktır, spatula ile iyice ezerek tüm posayı süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz elma püresini bir de el blenderından geçirdikten sonra tekrar ocağa alın, orta yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra orta ateşe alın, sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Elma pestilini ocaktan alıp 5 dakika karıştırın. Yapışmaz veya yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün. Tepsiyi elinizde çevirerek eşit olarak yayıldığından emin olun. 50°C fırında 6-8 saat pişirin, fırını kapatın. Zamanınız varsa gece boyunca fırında bırakabilirsiniz. Veya çıkarıp son şeklini verebilirsiniz.

Zamanınız varsa gece boyunca fırında bırakabilirsiniz veya çıkarıp son şeklini verebilirsiniz.

Tepsiden ve/veya yağlı kağıttan ayırdığınız pestili tezgaha alın, isterseniz içerisine toz fıstık serperek isterseniz sade olarak rulo yapın. Ucunu hafifçe ıslattığınız bir bıçak yardımı ile dilimleyin.

Alternatif olarak tezgaha aldığınız pestili 5 cm civarında şeritler halinde keserek içerisine fıstık ekleyip üçgen şeklinde katlayabilirsiniz. Katlama şekillerini daha ayrıntılı görmek isterseniz instagram adresimizden öne çıkanlar bölümündeki elma pestili videolarımızı izleyebilirsiniz.

Ayrıca bu tarifi erik, üzüm, şeftali, armut gibi aklınıza gelen bir çok meyveyle yapabilir, üzerine de ceviz, fındık, fıstık gibi sevdiğiniz kuru yemişleri ilave edebilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...