Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

Organik un ve su ile 2015 Şubatında başlattığımız ekşi mayamızı bugün kaliteli ekmeğe dönüştürebilmenin ve sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ekşi mayanın ve bu mayayla yoğrulan hamur işlerinin vücuda çok fazla faydası vardır.

Özellikleri

Uzun süre taze kalır
Probiyotiktir
Lezzetlidir
Doyurucudur
Besleyicidir

Faydaları


İçindeki bakteri ve mantarlar ekmekteki tahılı önceden sindirir böylece size sindirimi kolay ve sağlıklı ekmeği bırakır.
Ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşüktür. Az yer doyarsınız. Kan şekerinizi hızla yükseltmez uzun süre tok tutar.
Besleyicidir B vitamininden zengindir. Ekşi mayalı ekmek tüketmek vücudunuzdaki B12 vitaminini arttırır. Kafanız daha iyi çalışır, unutkanlığınız azalır.
Ekşi maya ekmekte oluşan beta glukan'ın pişirilirken parçalanmasını engeller. Beta Glukan ise, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanseri önlemede yardımcıdır.
Ekşi maya alerji yapmaz. Maya alerjileri olanlar bile güvenle tüketebilir.
Saklama Koşulları
Ekşi maya doğal koruyuculuğu olan bir maya türüdür, yani ekşi mayalı ekmeğiniz hazır ekmeklere göre daha uzun dayanır.

Kısa Süreli Saklama Önerisi

Ekmeğiniz Minon tarafından sizin için özel olarak hazırlanmış pamuklu torbalarda yollanmaktadır. Bu bez torbanın içerisinde mutfak dolabınızda saklayabileceğiniz gibi ekmeğinizi torbalı halde kağıt bir keseye koyarak da saklayabilirsiniz. Bez torbanın içerisinde ekmeğinizin kabuğu sertleşicektir, fakat ekmeğinizi saklamanın en sağlıklı yolu bu torbalardır. Bez torbalı eklmeğinizi kağıda koyduğunuzda ekmeğiniz biraz daha yumuşak kalır.

Bir başka sağlıklı alternatif de seramik ekmek kutularıdır, ekmeğiniz hava alır ve her an tüketmeye hazır halde bekler.

Uzun Süreli Saklama Önerisi

Öncelikle belirtmek isterim ki ekşi mayalı ekmeğini buzdolabında saklamamalısınız. Çünkü nişasta molekülleri soğukta kristalleşir, ekmeğiniz kurur, tadı değişir.

Eğer kısa sürede tüketebileceğinizden fazla ekmeğiniz var ise ekmeği dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyduktan sonra dondurabilirsiniz. Yemek istediğinizde ekmeği buzdolabından (-18℃) çıkartarak pamuklu bir beze sarıp oda sıcaklığına indirin, bu sayede ekmeğiniz nemini kaybetmeden ve hamurlaşmadan tüketmeye hazır hale gelir.

Her türlü tedbiri alsanız da doğa işini yapar ve sonunda ekmeğiniz bayatlar. Sakın atmayın, buharda ısıtarak tazeleyebilirsiniz.

Ekmeğimiz, gelip atölyeden almak üzere özel sipariş vermek isteyen herkese açık. Bunun dışında Park Oran'da oturanlara haftalık olarak düzenli teslimatlar yapmaktayız. Siparişleriniz için, 05394040770 numaralı telefondan veya info@minon.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...